Məhsul haqqında

Kullanılan Hammaddeler: Deniz yosunu

 

SUPEROZYME Liquid Ascophylium nodosum isimli deniz yosunundan elde edilmiş bitki besin konsantresidir.

 

KULLANILDIĞI BİTKİLER VE ÖNERİLEN DOZLAR

1)      DAMLA SULAMA UYGULAMASI: Tona 2 litre gelecek şekilde uygulama yapılır.

2)      YAPRAKTAN UYGULAMA: Suya seyreltilerek her türlü püskürtme aleti ve uçakla uygulanabilir.

 

YAPRAKTAN UYGULAMA TAVSİYELERİ:

MEYVE: Meyve ağaçları için 100 lt suya 100 ml doz önerilir.

Elma- Armut: Toplam 5-8 uygulama önerilir. 1.uygulama fare kulağı döneminde, 2.uygulama pembe tomurcuk döneminde, 3.uygulama çiçekler %50 açtığında, 4.uygulama çiçeklerin 3/4 ‘ü döküldüğünde, 5.uygulama meyveler ceviz büyüklüğünü aldığında, 6.uygulama ise 5.uygulamadan 14 gün sonra yapılır. Daha sonraki uygulamalara 12-14 gün aralıklarla bitkinin ihtiyaçları göz önüne alınarak devam edilir.

Narenciye: Toplam 4-5 uygulama önerilir. 1.uygulama çiçeklenme öncesi ya da çiçeklenme başlangıcında, 2.uygulama tam çiçeklenme döneminde ya da taç yaprakların 2/3 ‘si döküldüğünde, 3.uygulama yaz ilaçlamaları ile birlikte, 4.uygulama hasat öncesi dökümü karşı yapılır.

Bağ: Toplam 4-5 uygulama önerilir. 1.uygulama ilkbaharda genç sürgün döneminde, 2.uygulama çiçeklenmenin %50’ye ulaştığı dönemde, 3.uygulama dane bağlayınca, 4.uygulama 3.uygulamadan 2-3 hafta sonra yapılır.

Şeftali, Kayısı, Kiraz: Toplam 2-3 uygulama önerilir. 1.uygulama çiçeklenmenin erken devresinde, 2.uygulama taç yapraklar dökülünce, 3,uygulamadan 3 hafta sonra yapılır.

Erik: Toplam 2-4 uygulama önerilir. 1.uygulama beyaz tomurcuk, çiçeklenmenin erken döneminde, 2.uygulama taç yapraklar dökülünce, 3.uygulama meyve bağlamadan sonra, 4.uygulama son uygulamadan 3 hafta sonra yapılır.

Çilek: Toplam 3-4 uygulama önerilir. 1.uygulama yeterli yaprak yüzeyi oluşunca, 2.uygulama ilk çiçeklenmede, sonraki uygulamalara 2-3 hafta arayla devam edilir.

SEBZELER: Bitkilerin gelişme dönemi ve gereksinmelerine göre değişmekle birlikte dekara 120 ml SUPEROZYME Liquid uygun miktarda suyla püskürtülür.

Fasulye, Bezelye: 1.uygulama 4-6 yaprak döneminde, 2.uygulama ilk çiçekler açınca, 3,uygulama ilk baklalar görülünce yapılır.

Havuç, Soğan, Pırasa, Şalgam: 1.uygulama yeterli yaprak yüzeyi oluşunca 2.uygulama yumruların gelişmeye başladığı devrede yapılır.

Brokoli, Lahana, Karnabahar: 1.uygulama 4-6 gerçek yaparak devresinde 2.uygulama baş oluşmaya başlayınca yapılır.

Tatlı Mısır: 1.uygulama bitkiler 10-20 cm boya ulaşınca, 2.uygulama bitkiler 40-50 cm boya ulaştığınca, 3.uygulama ise püskül çıkartmadan hemen önce yapılır.

Hıyar: 1.uygulama ilk gerçek dört yaprak oluşunca, 2.uygulama ilk çiçek öncesi, 3.uygulama ise 2.uygulamadan 7-14 gün sonra yapılır.

Kavun, Karpuz: 1.uygulama bitkiler kol atmaya başladığında, 2.uygulama çiçeklenme döneminde, 3.uygulama ise meyve bağlayınca yapılır.

YAPRAKLI SEBZELER: Uygulama yapılabilecek yeterli yaprak yüzeyi oluşunca başlanır, 14 günlük aralıklarla uygulamaya devam edilir.

Domates, Biber, Patlıcan: 1.uygulama bitkiler 15-20 cm boya ulaşınca, 2.uygulama çiçeklenme öncesi ve çiçeklenme döneminde 3.uygulama ise meyve döneminde yapılır.

TARLA BİTKİLERİ: Ürün çeşit ve gereksinmelere göre değişiklikler olmakla birlikte dekara 120 ml doz tavsiye edilir.

Deneli Bitkiler ve Yem Bitkileri: (Hububat ve Küçük Daneli Bitkilerde)

Yazlıklarda: 1uygulama bitkiler 15-20cm boya ulaşınca, 2.uygulama başaklar teşekkül ettiğinde yapılır.

Mısır: Gelişme döneminde 3 uygulama yapılır. 1.uygulama bitkiler 15-20 cm boyda iken, 2.uygulama bitkiler 25-40 cm iken, 3.uygulama püskül çıkartmadan hemen önce yapılır.

Ayçiçeği ve Yağlı Tohumlarda: 1.uygulama bitkilerin erken gelişme döneminde, 2.uygulama çiçekleme döneminde yapılır.

Soya Fasulyesi: 1.uygulama tomurcuklar görüldüğünde, 2.uygulama tam çiçeklenme döneminde yapılır.

Yonca ve Diğer Yem Bitkileri: İlk uygulama erken ilkbaharda, sonraki uygulamalar her biçimden veya otlatmadan 8-10 gün sonra yapılır.

Pamuk: 1.uygulama ilk gerçek yaprak oluştuğunda, 2.uygulama tarak oluşumu başlayınca, 3.uygulama çiçeklenme başlayınca, 4.uygulama kozalar oluştuğunda yapılır.

Şeker Pancarı: 1.uygulama 4-6 gerçek yaprak oluştuğunda, 2.uygulama kök kalınlaşması başladığında yapılır.

Süs bitkileri: Püskürtülen sıvıyı alabilecek yeterli yaprak yüzeyi oluştuğunda başlanır, aylık periyodlarla uygulamalara devam edilir.

 

KARIŞABİLİRLİĞİ: SUPEROZYME Liquid yaygın olarak kullanılan çoğu herbisit (yabancı ot ilacı), İnsektisit (böcek ilacı), Fungisit (mantar ilacı) ve yaprak gübreleri ile karışabilir. Karışabilirliği bilinmeyen preparatlarda ön test tavsiye edilir.

 

AMBALAJ ŞEKLİ: 250 gr ve 1 Kg’lık ambalajlarda.

SUPEROZYME Liquid

Qiymət: AZN

1)      DAMLA SULAMA UYGULAMASI: Tona 2 litre gelecek şekilde uygulama yapılır.

2)      YAPRAKTAN UYGULAMA: Suya seyreltilerek her türlü püskürtme aleti ve uçakla uygulanabilir.

ÜRÜNÜN GARANTİ EDİLEN İÇERİĞİ

(w/w %)

Organik Madde

15

Toplam Azot (N) (Üre Azotu)

8

Maksimum Klor (Cl)

2

pH (% 10’luk)

7-9

Oxşar məhsullar